Dramapedagog

” Insidan, djupet på agerandet så att säga”

Efter utbildningen som skådespelerska på Calle Flygares Teaterskola kände Sara att hon ville lära sig att arbeta bakom scenen.

” Insidan på agerandet så att säga”, säger sara. Sara ansökte till den enda dramapedagogutbildningen i Sverige och blev en av 19 utvalda.

En sprudlande glad och exalterad Sara, färdig examinerad dramapedagog 2011 mot nya äventyr. Strax efter utbildningen fick Sara anställning som skådespelerska och dramapedagog på UngHästen ( Västerbottensteatern).

Sara turnerande runt med föreställningar för högstadieklasser.

” Magiskt sätt att arbeta med skådespeleri och reflektion med ungdomarna efteråt”

Sara gick vidare med inriktning mot barn i förskoleklasser. ”Jag ville få erfarenhet i alla olika åldrar och barn är ju bara helt underbart ärliga och fantastiska”. Sara arbetade under 3 års tid med barn i förskoleklasser.

Sara arbetade också som coach till en grupp barnmorskor och läkare som kommit i ”kläm”. Jag och en annan dramapedagog arbetade 10 ggr med gruppen för att få tillbaka deras samarbete.

Tänk er 10 vuxna personer som uttryckte att ”jaha, ska vi hålla på med att leka igen i vuxen ålder.”  Verkligen en utmaning, säger Sara och ler.

Vi arbetade mycket med samarbetsövningar och få tillbaka glädjen i gruppen. Efter avslutat uppdrag fick vi förfrågan om vi inte kunde komma varje dag bara för att vara dom nära.

Helt magisk känsla att kunna hjälpa till med dramapedagogiska verktyg, säger Sara. Jag tycker alla borde ha en dramapedagog i sitt arbetslag.